ŠTA JE GPS PRAĆENJE VOZILA

GPS PRAĆENJE VOZILA & TELEMETRIJA

GPS je sistem geoorbitalnih satelita u zemljinoj orbiti, koji se koriste u svrhu radiolokacije i radionavigacije. GPS je naziv koji se ustalio za kompletan globalno navigacioni sistem GNSS, iako je GPS je samo deo GNSS sistema i u vlasništvu je vlade sjedinjenih američkih država. Pored njega GNSS sistem čine GLONASS (Rusija), GALILEO (Evropska unija), BEIDOU (Kina). Ali nije čudo što je GPS ustaljeni naziv jer je daleko pre konkurencije postao funkcionalan, i još uvek je ispred konkurencije po pokrivenosti i broju satelita u zemljinoj orbiti. Većina modernih GPS uredjaja obradjuju signale i drugih sistema , ali je GPS i dalje osnova na koju se oslanjaju.

Šta je i kako funkcioniše satelitsko praćenje?

GPS tracekeri ugradjeni u vozila su uredjaji koji samo primaju signal koji šalju sateliti, taj signal obradjuju, i na taj način dolaze do precizne lokacije na kojoj se nalaze. Teoretski, potreban je signal sa minimum 3 satelita da bi GPS uredjaj odredio svoju poziciju, u praksi uredjaji većinu vremena primaju signal sa 10-15 satelita. Smetnje u prijemu signala mogu nastati zbog fizičkih prepreka, visoke zgrade, kanjoni i još dosta faktora. Ali GPS tehnologija je velikom brzinom napredovala , i skoro da nema grešaka, vrlo su retke (na nivou statističke greške). Sve to je omogućeno 02. Maja. 2000 godine , kada je ukinuto namerno degradiranje signala za civilno stanovništvo.
GPS trackeri, svoju lokaciju , kao i još mnoštvo informacija šalju na server preko GPRS-a i SIM kartice unutar uredjaja. Pored lokacije moderni trackeri šalju dosta korisnih informacija , kao što su:

 • Brzina vozila, napon akomulatora, stanje baterije unutar uredjaja.
 • Alarmna stanja ukoliko je GPS tracker umrežen sa alarmom na vozilu.
 • SOS signal u slučaju potrebe.
 • ECO DRIVE , nagla kočenja, nagla ubrzanja, nagla skretanja (u cilju suzbijanja agresivne vožnje)
 • CAN-BUS podatci (broj obrtaja, temperatura motora, potrošnja i nivo goriva...)
 • DDD file podatci sa TAHOGRAFA kamiona... i još mnogo toga.

GPS SYSTEM je postao nezaobilazni deo svakog ozbiljnog voznog parka, korištenjem jednog ovako modernog i moćnog sistema sve ono što je bila glavobolja u vodjenju logistike, postaje lako i brzo.

trucking
trucking

GPS SYSTEM - VAŠ LOGISTIČKI PARTNER

Dobro došli u GPS system, nudimo mogućnost na besplatnu probu našeg sistema na 7/14 dana, bez ikakvih obaveza i plaćanja.

Zakažite termin za ugradnju GPS trackera ili DEMO naloga, i isprobajte sve mogućnosti jednog modernog sistema i svih prednosti koji takav sistem nudi. Osetite koliko je upravljanje firmom i voznim parkom lakše i preciznije.

ZAŠTO ODABRATI GPS-SYSTEM

 • Precizno, pouzdano, jednostavno

  Opustite se i posvetite svom poslu, gde su Vaša vozila trenutno, kojom brzinom se kreću, kada je i gde sipano gorivo, kolika je potrošnja, kada je vreme redovnog servisa... to prepustite nama i našim partnerima u celom svetu.

 • Izuzetan odnos cene i kvaliteta

  Kvalitet je nešto sa čime nema kompromisa, na tome nećemo štedeti. Danas nije teško dobiti kvalitenu uslugu u moru ponude, ali dobiti vrhunski kvalitet po pristupačnoj ceni , e to je već vrhunski dogovor.

 • Sigurnost & Kvalitet

  Stalna edukacija, i saradnja sa moćnim partnerima širom Evrope i sveta, konstantno usavršavanje i poboljšanje naših usluga nas drži na samom vrhu.

trucking